Vores historie

M.J. Michaelsen blev grundlagt d. 13. juni 1829 og arbejdede med import af tekstiler frem til år 1900. Bygningen på Havnegade 51, København, husede dengang 30 ansatte. I 1903 startede samarbejdet med italienske Borsalino og med importen af Borsalino-hatte gik firmaet over til også at være hattegrossist. I kølvandet på denne salgssucces, kom tilgangen af andre store hattenavne som La Chapellerie Francaise, Christy & Co. London, Stetson USA, Battersbye London m.fl.

Firmaet øgede gradvist grossistdelen med salg af hatte, og fortsatte frem til 1950 med at være i familien Michaelsens eje. Efter 1950 overgik ejerskabet til Familien Jensen ved Erik Jensen, gift med Margit Michaelsen, datter af grundlæggerens barnebarn. Firmaet forlod herved tekstilbranchen og fortsatte udelukkende som hatte og tilbehørsudbyder.

I 1983 blev firmaet opkøbt af Familien Gelfi. På daværende tidspunkt med tre ansatte. Fra 2000 tegner Erik Gelfi firmaet, som i dag beskæftiger 14 ansatte med salg af hatte, pelshuer, kasketter og tilbehør til herrer og damer, med salg af engros og detail i Danmark og 10 øvrige lande.

Firmaet har tidligere været kendt for kun at forhandle herrehatte, men har siden 2007 også solgt damevarer. Samtidig åbnedes for alvor op for salget til outdoorbranchen på jagt & fiskeri- og fritidsområdet. I 2006 startede detaildelen med et udvidet samarbejde med stormagasiner, og i dag “driver” firmaet herre- og dameafdelingerne i landets stormagasiner.

Dagbladet Børsen har hvert år siden 1995 kåret erhvervslivet absolutte hurtigløbere – i 2010 blev M.J. Michaelsen en del af den eksklusive klub, da firmaet blev kåret som en Gazelle virksomhed. Året efter, i 2011, blev succesen fuldt op med endnu en kåring.